Grillet svinefilet med spekeskinke og frukt

Dette er en sikker vinner både inne og ute. Husk å la kjøttet hvile før det skjæres i tykke skiver. 

Innhold

Ingredienser

800 g svinefilet

litt pepper

4-6 skiver tynn spekeskinke

2 ss olje

 

1 båt vannmelon

1 mango

 

Glaserte valnøtter:

100 g valnøtter

3-4 ss flytende honning

1 beger Denja Potetsalat

Fremgangsmåte

Stekes i ovn ved 125°C eller grilles til kjernetemperatur på 70°C.

1. Gni svinefileten inn med litt kvernet pepper. Legg spekeskinekskivene ved siden av hverandre og legg kjøttet oppå. Rull spekeskinkeskivene rundt filetet. Pensle kjøttet lett med olje og legg den på grillen. Brun fileten raskt og flytt den litt over på siden der det ikke er så varmt. Legg gjerne over lokk.

2. Det er utrolig godt med litt grillet frukt, prøv å grille både mango og vannmelon i biter.

3. Glaserte valnøtter: Ha nøttene i en varm tørr stekepanne og varm dem. Pass på, rør om. Klem honning over og varm det hele i noen sekunder og rør lett. Helles over på en tallerken og avkjøles.

4. Kjøttet skjæres i tykke skiver og serveres med lun grillet frukt, glaserte valnøtter og herlig Denja potetsalat. Kanskje litt ekstra kryddersmak frister? Rør inn en håndfull hakkede urter i potetsalaten.
Velbekomme!